IPS Calinic mulțumește în Pastorala de Crăciun ministerelor, Consiliului Județean și primăriilor din județ care au alocat fonduri pentru diverse proiecte Arhiepiscopiei


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, mulțumește în Pastorala de Crăciun instituiților statului care au alocat fonduri pentru diverse proiecte ale Arhiepiscopiei.

„Vă rog să-mi îngăduiți să închei cuvântul meu pastoral prin a mulțumi Preasfintei Treimi, Maicii Domnului, Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava și tuturor sfinților pentru că și anul acesta a fost un an binecuvântat pentru Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Spun binecuvântat pentru că, prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, respectiv prin Compania Națională de Investiții, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, prin Consiliul Județean Suceava și prin Primăria Municipiului Suceava, precum și prin alte primării și instituții din județ, s-au alocat fonduri pentru restaurarea diferitelor monumente, biserici și mănăstiri, pentru construirea sau repararea altora, precum și pentru diferite proiecte culturale, sociale, edilitare etc”,  a arătat IPS Calinic.

Totodată, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a reiterat rugămintea către credincioși să susțină  și de acum înainte Biserica, îndeosebi lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, care încă nu s-au încheiat.

„Este o onoare, cu nimic mai prejos față de cei care au ctitorit Voronețul, să vă regăsiți în calitate de ctitori, împreună cu familiile dumneavoastră, ai unui astfel de edificiu spiritual, considerat a fi puntea de legătură durabilă dintre mileniile al II-lea și al III-lea”, a continuat ierarhul.

IPS Calinic a mulțumit și credincioșilor pentru că, și în anul acesta care în curând se va încheia, aui susținut proiectele inițiate de preoții la nivel de parohie și/sau eparhie, precum și pentru dragostea plină de bunăvoință cu care i-au sprijinit pe cei aflați în diferite încercări.


Intră acum și în grupul de