La un pas de o tragedie la Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Circulaţia feroviară şi cea rutieră din zona unei treceri la nivel cu calea ferată la intrarea în municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost oprită, luni după-amiază, timp de mai bine de 30 de minute, după ce un autocamion încărcat cu pietriş s-a răsturnat, în zona pasajului feroviar Pojorâta-Sadova pe DN17.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, col. Ion Burlui, a declarat presei că în urma accidentului circulaţia feroviară a fost blocată pentru o perioadă relativ scurtă de timp, iar circulaţia rutieră s-a desfăşurat pe un singur fir.

El a mai precizat că un camion încărcat cu pietriş s-a răsturnat la trecerea la nivel cu calea ferată în zona Pojorâta-Sadova, iar şoferul a suferit un traumatism cranio-cerebral minor, fiind preluat de un echipaj de ambulanţă.

Totodată, Ion Burlui a declarat că o femeie care se afla în cabina autocamionului a fost rănită uşor, fiind şi ea preluată de ambulanţă.

Şeful ISU Suceava a mai spus că, după o jumătate de oră de la incident, proprietarul autocamionului a reuşit să ridice de pe calea ferată camionul şi a îndepărtat pietrişul căzut între linii, iar circulaţia feroviară a fost redeschisă.

El a mai spus că circulaţia rutieră s-a redeschis în ambele sensuri după 45 de minute de la accident şi că în prezent se încarcă pietrişul într-un alt camion.

Poliţia Rutieră face în prezent cercetări privind acest incident.

Potrivit primelor cercetări, camionul care venea dinspre Pojorâta spre Câmpulung Moldovenesc a lovit un autoturism care venea din sens opus, iar când şoferul a încercat să redreseze autocamionul acesta a intrat în balans şi s-a răsturnat.


Intră acum și în grupul de