Petru Luhan organizeaza o actiune in PE in care vor fi promovate mai multe inventii romanesti


Intră acum și în grupul de

În perioada 23-26 mai 2011, în Parlamentul European, se va desfăşura evenimentul “Progresul Uniunii Europene prin Invenţiile Româneşti”, în cadrul căruia vor fi promovate mai multe invenţii româneşti premiate la Saloanele de profil de la Geneva şi Moscova în 2010 şi 2011, anunţă europarlamentatul PDL de Suceava, Petru Luhan, într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, printre invenţiile care vor fi prezentate la Bruxelles se numără şi cea a doamnei Raluca Ioana Van Staden, ce detectează cancerul în mai puţin de şase minute.

Totodată, în cadrul acţiunii organizate de eurodeputatul Petru Luhan şi Autoritatea Naţională Română pentru Cercetare Ştiinţifică va fi prezentată o instalaţie care asigură diminuarea consumului de gaz natural cu cel puţin 12% faţă de alte instalaţii similare, o compoziţie de amestec ciment-polimer pentru pavat drumuri şi şosele cu o durată de viaţă de până la 40 de ani şi un preţ de până la 40 la sută mai scăzut faţă de infrastructurile rutiere tradiţionale, dar şi un hyper CD-ROM capabil să stocheze 10 Terra Bytes, ceea ce reprezintă o nouă revoluţie în stocarea datelor. “Acţiunea are ca scop obţinerea unui plus de imagine pentru ţara noastră, la nivel comunitar întrucât România are un potenţial deosebit pentru ştiinţă şi poate contribui direct sau indirect la realizarea obiectivelor Strategiei UE 2020”, a precizat Petru Luhan.

La această acţiune va mai participa şi Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, europarlamentari, ambasadori, membri ai Comisiei Europene, ai Reprezentanţelor regionale de pe lângă instituţiile UE. “Avem nevoie de recunoaşterea valorii invenţiilor româneşti în plan european, dar mai ales de sprijinirea inventatorilor români în promovarea rezultatelor acestora. Mediul politic naţional şi european trebuie să susţină mai mult inovarea, mai ales ţinând cont de faptul că până în 2020 fiecare stat membru trebuie să aloce trei la sută din PIB pentru investiţiile în cercetare-dezvoltare-inovare”, a concluzionat parlamentarul democrat-liberal.


Intră acum și în grupul de