Trei masini confiscate in 24 de ore


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul a doar 24 de ore, nu mai puţin de trei şoferi botoşăneni au rămas fără autoturismele din dotare fiind obligaţi să le părăsească în Vama Siret.

Cele trei maşini au fost confiscate de către poliţiştii de frontieră, după ce în urma controalelor efectuate la trecerea graniţei, s-a constatat că toate autovehiculele prezentau locaşuri special amenajate pentru trafic cu ţigări.

Prima maşină a fost reţinută miercuri seară când în Punctul de Trecere al Frontierei Siret s-a prezentat un botoşănean de 34 de ani la volanul unui BMW. În urma controlului, lucrătorii vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate peste 440 de pachete de ţigarete provenite din Ucraina. Mijlocul de transport şi ţigările au rămas în Vamă, iar şoferul a primit şi o amendă de 9.000 de lei.

Al doilea autoturism a căzut în mâinile organelor de control, miercuri dimineaţă, fiind vorba de un Fiat Doblo condus de un botoşănean de 31 de ani care ascunsese aproape 380 de pachete de ţigări de diferite mărci. Pentru că nu era la prima abatare, la mijlocul anului trecut primind o amendă de 5000 de lei, botoşăneanul s-a ales şi cu dosar penal acum.

A treia maşină a fost confiscată la scurt timp fiind vorba de un Fiat condusă binenţeles tot de un botoşănean de 32 de ani. Acesta încerca să ascundă de control 400 de pachete de ţigări de origine ucraineană. Ţigările în valoare de 1.600 de lei şi autoturismul de 16.000 de lei au fost confiscate de vameşi, iar omul s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei.


Intră acum și în grupul de