Podul din Veresti intra in reabilitare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Podul rutier de peste râul Suceava ce face legătura între Vereşti şi Udeşti, închis circulaţiei din 30 iunie 2010 după ce, în timpul inundaţiilor, a fost înclinat la 45 de grade de o viitură formată pe cursul de apă, urmează să fie refăcut. Anunţul a fost făcut, miercuri, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care şi-a exprimat încrederea că lucrările de refacere ale acestui pod urmează să fie finalizate până la venirea iernii.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, podul dintre localităţile Vereşti şi Udeşti este al treilea pod rutier important peste râul Suceava unde se fac investiţii în refacere după cel din localitatea Dorneşti şi cel din municipiul Suceava. Pentru refacerea podului din Vereşti, CJ Suceava a alocat suma de 5 milioane de lei, banii fiind obţinuţi de la Guvern la sfârşitul anului 2010.

Un număr de 13 poduri rutiere de pe drumuri judeţene sucevene care au fost avariate de inundaţiile din vara anului trecut vor fi refăcute, costurile estimate fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie 2010 în judeţul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (aproximativ 83, 8 milioane de euro), potrivit unui raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.


Intră acum și în grupul de