Parcul auto al Vamii Siret se ingroasa zilnic


Intră acum și în grupul de

După ce pe parcursul zilei de miercuri, trei botoşăneni au fost nevoiţi să plece pe jos din Punctul de Trecere al Frontierei Siret, fiindu-le confiscate maşinile pentru trafic cu ţigări, a doua zi alte două autoturisme au fost reţinute în parcarea Vămii.

Joi dimineaţă, inspectorii vamali au găsit în urma controalelor, aproape 700 de pachete de ţigări de contrabandă în două maşini ale căror şoferi au încercat să treacă graniţa fără să fie descoperiţi.

În primul autovehicul confiscat, un Mercedes Benz înmatriculat în România, au fost găsite într-un locaş special amenajat în rezervorul autoturismului aproape 500 de pachete. După ce a rămas fără mijlocul de transport şoferul a primit şi o amendă de 9.000 de lei.

Conform datelor puse la dispoziţie de Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, “la scurt timp după confiscarea Mercedesului, la Biroul Vamal de Frontieră Siret, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, condus tot de un cetăţean român. Inspectorii vamali au descoperit în stâlpii laterali ai acestuia, ascunse şi nedeclarate, în scopul sustragerii de la control vamal, 200 pachete de ţigarete de provenienţă moldovenească”.

Şoferul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, ţigările au fost confiscate iar maşina a fost reţinută de către autoritatea vamală până la plata amenzii.


Intră acum și în grupul de