Festivalul de teatru „MagicFest” si-a desemnat castigatorii din acest an


Intră acum și în grupul de

Luna aprilie a însemnat, pentru cei ce îndrăgesc teatrul, a treia ediţie a Festivalului Naţional de Teatru în Limba Engleză pentru elevi MagicFest, organizat de elevii Colegiului Naţional “Petru Rareş” din Suceava, în urma căruia cei mai talentaţi tineri au obţinut distincţii, şi, implicit, marele premiu “Trofeul The Knockers”.

La festivalul-concurs au participat trupe de teatru de elevi din Timişoara (Heavenly Hell), Bucureşti (Brainstorming), Botoşani (Atelierul de Teatru), Bacău (ACT, In the Spot, Nobody’s Group), Piatra Neamţ (Cheer-Up), Braşov (Ninth Sense) şi Suceava (The Teenchers- LPS, The Pixies- C.N.”Petru Rares”). Trupa organizatoare, “The Knockers”, a pus în scenă, în afara festivalului un spectacol în limba română, intitulat “Într-o zi de primăvară” de Al. Mirodan.

“Festivalul şi-a deschis a treia ediţie în data de 16 aprilie la sala “Dom Polski” şi, în afara spectacolelor trupelor selectate, a inclus un spectacol de licenţă anul III al studenţilor de la U.N.A.T.C. < I.L.Caragiale > Bucureşti, spectacolul < Santaj >, după piesa Ludmilei Razumovskaia, în regia Ştefanei Samfira. De asemenea, a mai existat un spectacol invitat, < Show a la Krem >, one-man show prezentat la < Strikers >, precum şi trei ateliere de teatru susţinute de studenţii U.N.A.T.C. cu membrii trupelor participante, dintre care ultimul atelier ( < Vise magice > ) a avut loc noaptea şi s-a bazat pe o temă legată de tradiţia acestui festival şi de tema acestei ediţii: < Viaţa mea – un vis? > . Prezentatorii festivalului, Georgiana Onciu şi Victor Badoi, au realizat cu eleganţă şi umor legătura între momentele de spectacol ale fiecărei zile”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, prof. Camelia Elena Butnaru, managerul festivalului MagicFest.

Potrivit aceleiaşi surse, cazarea, masa şi atelierele de teatru au fost asigurate la Colegiul Tehnic Alimentar Suceava, iar spectacolele s-au desfăşurat la sala “Dom’ Polski”. Din juriu au făcut parte Monica Ciuta, Alex Pavel (ambii actori în Bucureşti şi asistenţi U.N.A.T.C.) şi Raluca Ghervan, fosta membră a trupei “The Knockers”, acum actriţă în Bucureşti. Între partenerii care au ajutat la realizarea ediţiei din acest an a festivalului, se numără şi Consiliul Judeţean Suceava, Palatul Copiilor, Dom’ Polski, Colegiul Tehnic Alimentar şi Iulius Mall Suceava.

Ultima zi a festivalului, 20 aprilie, a adus şi momentul mult aşteptat al acordării premiilor, care au constat în: diplome, cărţi şi tricouri personalizate cu însemnele festivalului, precum şi trofeul “The Knockers”. Premiile au fost acordate în majoritate de către juriu, dar şi de către studenţii U.N.A.T.C. – “premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal” (Diana Matache, Ninth Sense), “în rol secundar” (Rebecca Bumputu, Ninth Sense), “cel mai bun actor în rol principal” (Eric Tutuianu, ACT), “în rol secundar” (Alexandru Voicu, Atelierul de Teatru), pentru “cea mai bună folosire a muzicii” (The Pixies- Suceava), “a luminilor” (ACT, Bacău), “a spaţiului scenic” (Atelierul de Teatru, Botoşani), pentru “cele mai bune costume” (Ninth Sense, Braşov), “cea mai bună limbă engleză” (Raphaela Lei, Brainstorming), “cel mai bun scenariu original” (Heavenly Hell, Timişoara), “cel mai bun lucru în echipă” (ACT, Bacău), “cel mai promiţător tânăr talent” (Adina Cazamerciuc, The Teenchers), “cea mai magică creaţie” (premiu acordat pentru cel mai bun spectacol realizat în cadrul ultimului atelier de teatru cu studenţii- ACT, Bacău şi Ninth Sense, Braşov, coordonaţi de Alma Caldare si Alex Sinca).

Premiul pentru cel mai bun spectacol, precum şi trofeul “The Knockers”, a fost oferit trupei “Ninth Sense” din Braşov.

“Dacă e să judecăm această ediţie după sentimentele participantilor, se pare că a fost cea mai reuşită ediţie de până acum, datorită atmosferei deosebite, dar şi legăturilor speciale care s-au creat între participanţi. A fost o ediţie scurtă, dar intensă şi plină de farmec. Acest lucru demonstrează că teatrul este o lume magică, deşi efemeră ca un vis frumos, care justifică dictonul unuia dintre marii actori români: < Iubiţi sfânta scândură a scenei! > (Florin Zamfirescu)”, a apreciat Camelia Butnaru.


Intră acum și în grupul de