Teatru la Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Falticeni


Intră acum și în grupul de

Actorii Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu” Lugoj revin pe scena Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni cu două piese, atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici, informează purtătorul de cuvânt al instituţiei fălticenene, lt. Irina Airinei.

Potrivit acesteia, trupa de teatru amator a Casei de Cultură Lugoj va interpreta piesa “Pinocchio” vineri, 6 mai a.c., începând cu ora 11.00, pentru spectatori de gradiniţă şi clase primare de la instituţiile de învăţământ din municipiul Fălticeni.

Pentru cei mari, actorii au pregătit piesa “Steaua fără nume”, care se va juca pe scena şcolii joi, 5 mai a.c. pentru elevii anului I, precum şi vineri, 6 mai, începând cu ora 19.00, pentru personalul unităţii şi membri ai comunităţii locale, precizează lt Irina Airinei.

“Spectacolul de teatru < Steaua fără nume > de Mihail Sebastian, în regia Mariei Voronca, a deschis singurul festival-concurs teatral neprofesionist cu participare internaţională din România ajuns la a X-a ediţie şi desfăşurat în octombrie 2010 în Lugoj. Este a doua oară când trupa de teatru este oaspete de seamă al unităţii noastre: în aprilie 2010, actorii au interpretat piesele < De ce n-are ursul coadă? şi < Haide, ucide-mă, dragoste! >”, mai informează purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” Lugoj este unul dintre cele mai apreciate teatre neprofesioniste din România şi nu numai. A fost prezent la numeroase turnee, schimburi culturale şi manifestări festivaliere în Anglia, Grecia, Franţa, Cehoslovacia, Ungaria, Iugoslavia, Austria şi laureat la festivalurile şi concursurile teatrale de la Bucureşti, Arad, Cluj, Mediaş, Piatra Neamţ, Călăraşi, Tulcea, Slatina etc.


Intră acum și în grupul de