Trafic de tigari cu autocarul


Intră acum și în grupul de

După ce zilele trecute lucrătorii vamali din PTF Siret au confiscat mai multe autoturisme în care au depistat ţigări de contrabandă, joi seară, aceştia au descoperit ţigări ascunse şi nedeclarate într-un autocar.

Conform datelor puse la dispoziţie de Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, totul s-a întâmplat pe parcursul serii zilei de joi când la Biroul Vamal de Frontieră Siret, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un autoturism marca Audi condus de un cetăţean ucrainean.

În urma controlului amănunţit efectuat de inspectorii vamali, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate aproape 4.500 de ţigarete de contrabandă de provenienţă moldovenească. Ţigaretele erau ascunse într-un locaş special amenajat în rezervorul autoturismului aşa că inspectorii vamali au procedat la sancţionarea contravenţională a şoferului cu amendă în valoare de 9.000 de lei iar automobilul a fost confiscat.

Acestuia i-a urmat un autocar care efectuează cursa regulată Cernăuţi – Botoşani. Pasagerii nu au avut nimic de declarat în timpul controlului dar “inspectorii vamali au descoperit în sistemul de ventilaţie şi în cala autocarului, ascunse şi nedeclarate, în scopul sustragerii de la control vamal, peste 2.000 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă moldovenească şi ucraineană”, mai declară autorităţile.

Conform cercetărilor, s-a stabilit că acestea aparţin unor călători de cetăţenie română care s-au ales cu amendă de câte 10.000 de lei fiecare.


Intră acum și în grupul de