Frontiera rasuna zilnic de focuri de arma (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La frontiera de nord a judeţului Suceava se aud zi de zi focuri de armă trase de poliţiştii de frontieră în încercarea de a prinde traficanţii de ţigări.

Joi, în urma executării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete angajaţii din cadrul SPF Brodina au depistat în apropierea frontierei de stat, două persoane care transportau mai multe colete voluminoase.

“Persoanele în cauză au fost somate verbal însă au ignorat avertismentul, au abandonat coletele şi au încercat să fugă spre pârâul Straja profitând de terenul accidentat”, a declarat comisarul Ilie Poroch-Seriţan din cadrul IJPF Suceava.

Văzând că încearcă să fugă, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să scoată din tocuri pistoalele, fiind trase nu mai puţin de patru focuri cu armamentul din dotare, în plan vertical.

În momentul în care au fost prinşi, cei doi traficanţi, în vârstă de 21 şi 28 de ani din localitatea Straja, le-au declarat organelor de ordine că deşi cărau coletele după ei, de fapt se aflau la cules de ciuperci.

În urma cercetărilor în zonă, au fost găsite abandonate şase baxuri ce conţineau peste 3.000 de ţigări provenind din Republica Moldova care au fost ridicate în vederea confiscării.

“În urmă cu doar o zi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au reţinut după ce au folosit armamentul din dotare ( trei focuri de armă) o persoană care a încercat să introducă în ţară aproximativ 6.000 pachete de ţigări de contrabandă . Şi în acest caz persoanei în cauză i s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă iar ţigările în valoare de aproximativ 40.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării”, a mai adăugat Ilie Poroch.


Intră acum și în grupul de