Acasă Actualitate Profesorii universitari suceveni Mihai Dimian și Laura Bouriaud, desemnați în Comisia de...

Profesorii universitari suceveni Mihai Dimian și Laura Bouriaud, desemnați în Comisia de evaluare pentru „Gala Cercetării Românești”


Intră acum și în grupul de

Universitarii suceveni Mihai Dimian și Laura Bouriaud au fost desemnați în Comisia de evaluare pentru „Gala Cercetării Românești” care este un program dedicat premierii unor rezultate remarcabile obținute în domeniul științei și tehnologiei, organizat anual de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Comisia de evaluare calitativă a cererilor de premiere este alcătuită din 54 de personalităţi ale lumii ştiinţifice româneşti, cu largă recunoaştere internaţională în cele 11 domenii ale competiţiei, pe baza propunerilor făcute de Prezidiul Academiei Române, Consiliul Național al Cercetării Științifice, Colegiul Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare și Inovare şi Consiliul Național al Rectorilor.



Potrivit unui comunicat al USV, comunitatea academică suceveană salută desemnarea domnului prof. univ. dr. Mihai DIMIAN, prorector cu activitatea ştiinţifică al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în calitatea de preşedinte al Comisiei de evaluare calitativă a cererilor de premiere, precum și a doamnei prof. univ. dr. ing. Laura BOURIAUD, director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat al USV, ca membru în comisia de specialitate pentru domeniul Ştiinţele Vieţii.

„Este un adevărat privilegiu şi o mare responsabilitate să reprezint comunitatea științifică în calitate de Președinte al Comisiei de evaluare calitativă a cererilor de premiere în cadrul Galei Cercetării Românești. Prezidarea unui astfel de for științific, din care fac parte academicieni, rectori, cercetători români de renume pe plan internațional mă onorează și reprezintă poate şi o invitaţie adresată cercetătorilor români din străinătate să revină acasă şi să contribuie la dezvoltarea sistemului românesc de cercetare. Aștept cu nerăbdare să-i celebrăm pe performerii cercetării științifice româneşti din anul 2023. Sper ca poveștile lor de succes să inspire întreaga comunitate de cercetare științifică și să ofere suficiente motive pentru ca generațiile care vin Să viseze! Să creeze! Să inoveze!”, a declarat prof. univ. dr. Mihai DIMIAN.

Potrivit regulamentului, în cadrul galei se acordă un singur premiu pentru fiecare domeniu științific de premiere, depunerea cererilor realizându-se până la 31 ianuarie 2024. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 27 februarie 2024, la Opera Națională București. Domeniile științifice pentru care se acordă premiile Galei cercetării românești, ediția 2024, sunt următoarele:

·              Științe inginerești – Premiul „Henri Coandă” în cuantum de 300.000 lei;

·              Matematică și informatică – Premiul „Grigore Constantin Moisil“ în cuantum de 300.000 lei;

·              Științele pământului, mediu și schimbări climatice – Premiul „Grigore Cobălcescu” în cuantum de 300.000 lei;

·              Științele vieții – Premiul „George Emil Palade” în cuantum de 300.000 lei;

·              Chimie – Premiul „Raluca Rîpan” în cuantum de 300.000 lei;

·              Energie și materiale avansate – Premiul „Nicolae Vasilescu Karpen” în cuantum de 300.000 lei;

·              Fizică – Premiul „Șerban Țițeica” în cuantum de 300.000 lei;

·              Biotehnologii – Premiul „Gheorghe Ionescu-Șișești” în cuantum de 300.000 lei;

·              Științe umaniste – Premiul „Dimitrie Cantemir” în cuantum de 300.000 lei;

·              Medicină – Premiul „Ana Aslan” în cuantum de 300.000 lei;

·              Științe sociale și economie – Premiul „Mattei Dogan” în cuantum de 300.000 lei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version