Gheorghe Flutur, după ce i s-a sugerat să renunțe la proiecte gen Jocul pe toloacă care nu aduc turiști: E mare diferență între bundiță și pufoaică. Nu cred în turismul în care stai să bei whisky cu borcanul


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în plenul Consiliului Județean, că va continua să promoveze turismul tradițional și autentic din Bucovina în condițiile în care i s-a spus că se pare că e nevoie de o schimbare de strategie pentru atragerea de mai mulți turiști.

Consilierul județean PSD Cezar Ioja a arătat în ședință că e nevoie de o schimbare de strategie turistică întrucât nici anul 2023 nu s-a reușit atingerea pragului de sosiri și înnoptări din 2019 în ciuda declarațiilor optimiste, triumfaliste.

„Din păcate, nu stăm foarte bine la acest capitol. În ceea ce privește turiștii străini, dacă la total sosiri Suceava e pe locul șase-șapte pe țară, la turiști străini e pe locul 18. Aș propune să vă gândiți și la schimbarea de strategie pentru că după părerea mea, cu programele pe care noi le promovăm, cu joaca pe toloacă, cu nuntă, cu tot felul de abordări de genul acesta se pare că turiștii nu vin atâți cât ar trebui”, a spus Ceza Ioja.

Gheorghe Flutur i-a răspuns că apreciază grija și interesul pentru aceste lucruri pentru dezvoltarea turismului.

El i-a spus că numărul de turiști poate fi mai scăzut și din cauză că județul Suceava se învecinează cu o țară care este în război și că turiștii evită să se apropie de zone de conflict.

„Turismul tradițional și autentic este cap de listă. Că unii au alte păreri, dar nu cred că turismul de a sta undeva și de a bea whisky cu borcanul este favorabil, ci turismul tradițional. Așa că vom continua turismul tradițional. Vom continua linia Israel pentru că israelienii ne caută. Dăm drumul la Muzeul Holocaustului de la Siret care va fi un punct de atracție. Ei socotesc că o zonă foarte liniștită pentru turiștii israelieni va fi România. Pe de altă parte încercăm acțiuni în diaspora de promovare a Bucovinei. Nu o să luăm toloaca cu noi, dar ne vom duce cu produse tradiționale acolo ca să chemăm și din Italia și din Londra turiști care să viziteze Bucovina”, a spus Flutur.

Ulterior, la proiectul în care s-a discutat despre alocarea de fonduri pentru finalizarea bazei nautice de la Fălticeni, consilierul PSD Ceza Ioja, i-a transmis lui Gheorghe Flutur că acesta este un proiect bun și că vede și o altă latură a lui Gheorghe Flutur.

În replică, Gheorghe Flutur i-a spus lui Ceza Ioja că „e o mare diferență între bundiță și pufoaică”.


Intră acum și în grupul de