Un autobuz al TPL plin cu calatori a intrat in vitrina unei farmacii din Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un autobuz al TPL Suceava plin cu călători a intrat, marţi după amiaza, în vitrina unei farmacii din cartierul George Enescu, din municipiul Suceava, după ce şoferului i s-a făcut rău în timp ce stătea la semafor.

Niciunul dintre pasagerii aflaţi în autobuz nu a fost rănit grav, aceştia coborând singuri din mijlocul de transport.

Pentru scoaterea şoferului din autobuz a intervenit insă un echipaj al ISU Suceava, bărbatul fiind apoi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava pentru îngrijiri medicale, urmând să fie supus mai multor investigaţii medicale.

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a declarat că accidentul s-a produs din cauză că şoferului i s-a făcut rău şi că ar fi suferit, cel mai probabil, un atac cerebral.

Edilul-şef a mai explicat că autobuzul a pornit brusc când se afla la semafor, a intrat pe contrasens şi apoi în farmacie şi că se pare că, atunci când a suferit atacul cerebral, şoferul a călcat involuntar pedala de acceleraţie.

Ion Lungu a mai spus că cel mai important este că nu au fost victime omeneşti.

Conform datelor oferite de IPJ Suceava, şoferul TPL, R. Ioan de 56 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ, “în timp ce conducea un autobuz de transport în comun, din cauze necunoscute, a acroșat un autoturism condus de P. Magdalena de 32 ani din localitate, ce era oprit la semafor”.

În urma impactului, mijlocul de transport în comun a fost scăpat de sub controlul direcţiei de mers a pătruns pe contrasens, apoi pe zona pietonală dintre cele două artere de circulaţie și s-a izbit frontal de sediul unei farmacii sitate pe bulevardul George Enescu în zona cunoscută ca “Nordic”.

Conform declaraţiilor oferite de insp. princ. Gabriel Panţiru din cadrul IPJ Suceava, “în urma accidentului a rezultat rănirea şoferului de pe mijlocul de transport, care a fost scos dintre fiarele contorsionate cu ajutorul echipei de descarcerare aparţinând ISU Suceava, precum şi a încă trei pasageri aflaţi în autobuz, având vârste cuprinse între 13 şi 21 de ani”.

Imediat după apelul venit la 112, la locul accidentului s-a deplasat şi echipa de intervenţie a ISU Suceava constând în modulul SMURD şi autospeciala de descarcerare grea, întreaga acţiune fiind coordonată de inspector şef Ion Burlui, şeful ISU Suceava.

După evacuarea şoferului şi predarea lui către echipajul de ambulanţă sosit la faţa locului, militarii de pe autospeciala de descarcerare grea, cu ajutorul unor cricuri hidraulice au acţionat pentru ridicarea pur si simplu a autobuzului care mai apoi a fost scos din clădire cu ajutorul altui autobuz aparţinând aceleiaşi societăţi de transport public local.


Intră acum și în grupul de