Toti absolventii de gimnaziu din judetul Suceava vor avea loc la liceu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2011-2012 al judeţului Suceava a fost aprobat de către MECTS şi comunicat prin adresa nr. 37628 din 24 aprilie 2011, a anunţat, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petru Carcalete, care a arătat că în conformitate cu aceasta, la învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi la cluburile sportive şcolare au fost aprobate integral propunerile judeţului.

În cadrul unei conferinţe de presă, Petru Carcalete a informat că în cele 431 unităţi de învăţământ preşcolar de la nivelul judeţului (411 cu program normal şi 20 cu program prelungit) vor fi cuprinşi 24.344 de copii. În învăţământul primar, vor fi incluşi 31.546 de elevi, iar la gimnaziu 32.397. Pentru învăţământul liceal, la zi au fost aprobate 320 de clase a IX-a, pentru 9.600 elevi, la seral 5 clase, pentru 150 elevi şi 16 clase la frecvenţă redusă, cu 480 elevi.

Potrivit şefului IŞJ Suceava, diferenţe faţă de propunerile I.Ş.J. se înregistrează la învăţământul special şi la învăţământul gimnazial de artă şi sportiv, unde cifrele aprobate au fost stabilite la nivelul celor care funcţionează în anul şcolar curent.

“Cu titlu informativ vă mai pot spune că vor termina clasa a VIII-a 9.680 de elevi, s-au alocat cu 23 de locuri mai puţine la Grădiniţa Specială Fălticeni, la învăţământul special de la nivelul întregului judeţ s-au alocat cu 27 de locuri mai puţin, la sportiv (gimnaziu), cu 45 de locuri mai puţin, iar la arte (gimnaziu), cu 3 locuri mai puţin, însă specific că cifrele aprobate sunt identice cu cele aprobate anul trecut, cifre care înseamnă de fapt locurile existente practic în acest an şcolar încă în desfăşurare”, a mai menţionat Carcalete.


Intră acum și în grupul de