Un sucevean a dat anul trecut de nouă ori examenul auto până a obținut permisul de conducere


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, joi, într-o conferință de presă că în județul Suceava rata de promovare a examenului pentru permisul auto este apropiată de cea la nivel național, arătând că anul trecut o persoană a susținut de nouă ori examenul până a obținut permisul de conducere.

El a spus că sunt nenumărate persoane care au susținut examenul pentru permisul auto de mai multe ori în județul Suceava, iar una a susținut de nouă ori examenul în cursul anului 2023 până a obținut permisul.

Anul trecut promovabilitatea probei teoretice a examenului pentru permisul auto a fost de 42,66, ușor mai mică față de 2022, iar a probei practice, a fost de 47,82, mai mică decât din 2022, de 61,35%

Potrivit prefectului, sunt 16 examinatori pentru proba practică a examenului și că a făcut și o analiză a promovabilității pe fiecare examinator în parte, fiind între 89,06 la sută-cea mai mare, și cea mai scăzută, 31,96 la sută.

„Am avut unele semnale, unele sesizări, care nu s-au confirmat, cum că la nivelul unor examinatori ar exista o anumită atitudine mai rigidă”, a declarat prefectul.

El a spus că va discuta cu reprezentanții școlilor de șoferi cărora le va spune că o bună pregătire a candidaților este în măsură să reducă și numărul de accidente din județ.

Prefectul a menționat că se va păstra aceeași atitudine extrem de atentă în ceea ce privește verificarea candidaților la proba practică.

 „De nouă ori să dai într-un an examenul ca să iei permisul spune multe”, a arătat prefectul.

El a spus că la primul lui mandat de prefect, se putea da o singură dată examenul în decurs de un an pentru că decalajul între proba teoretică și cea practică era foarte mare, dar că acum s-a reușit ca un candidat să dea proba de nouă ori într-un an.


Intră acum și în grupul de