Doi barbati din Zamostea, judetul Suceava, prinsi la pescuit desi stiau ca este prohibitie


Intră acum și în grupul de

Doi bărbaţi din comuna suceveană Zamostea s-au ales cu dosar penal pentru braconaj piscicol, după ce au fost prinşi în timpul unei acţiuni comune derulată de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Siret şi cei ai Posturilor grămeşti şi Zamostea, însoţiţi de reprezentanţi ai AJVPS Suceava (Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi) – Filiala Rădăuţi.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de Presă din cadrul IPJ Suceava “în cadrul acţiunii s-a urmărit depistarea persoanelor care aduc prejudicii fondului piscicol prin săvârşirea de infracţiunii sau contravenţii la regimul piscicol pe râul Siret şi pe lacul de acumulare Rogojeşti”.

Acţiunea, una destul de amplă, a implicat şi folosirea a două ambarcaţiuni care se deplasau pe apă în paralel cu autospecialele de intervenţie ocazie cu care au fost prinse şi două persoane de sex masculin de 33 şi 46 de ani din comuna Zamostea în timp ce se aflau la pescuit.

În portbagajul autoturismului cu care se deplasau, organele de control au găsit peste 180 de metri liniari de plasă monofilament, o barcă pneumatică şi mai mult de şase kilograme de peşte, de diferite specii, proaspăt prins, care a fost confiscat.


Intră acum și în grupul de