Iepurasul a adus de Pasti elevilor din Suceava raie si multi paduchi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de cazuri de elevi cu păduchi (pediculoză) şi alte 12 cazuri de elevi cu râie (scabie) au fost depistate de medicii suceveni la elevii din judetul Suceava reveniţi din vacanţa de Paşte. Surprinzător, elevii care locuiesc la oraş au fost de data aceasta „campionii” îmbolnăvirilor.

Astfel, conform unor date statistice puse la dispozitie de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, au fost examinaţi peste 92.000 de copii, care învaţă la grădiniţe, şcoli generale, licee sau unităţi speciale şi au fost depistate peste 1.200 de persoane bolnave.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, a declarat într-o conferinţă de presă că spre deosebire de vacanţa de vară, în urma căreia numărul de îmbolnăviri cu scabie şi pediculoză este foarte mare, de data acesta „nu au fost depistate extrem de multe cazuri de îmbolnăviri”.

“Avem astfel un număr total de copii examinaţi de 92.601, elevi din grădiniţe, şcoli generale, licee, unităţi speciale. Totalul de copii examinaţi şi cazuri depistate este de 1.218, din care într-o proporţie destul de mare sunt din mediul urban”, a subliniat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Conform sursei citate, au fost depistate cu aceeaşi ocazie şi 581 angine, din care 11 cu streptococ betahemolitic.


Intră acum și în grupul de