Suceava va ramane cu doar 20 de maxi-taximetre (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Doar 20 de maşini tip maxi-taxi vor putea fi întâlnite de locuitorii municipiului Suceava pe străzile oraşului în următorii cinci ani de zile.

Conform declaraţiilor făcute de edilul şef al Sucevei Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, numărul de maxi-taximetre care asigură transportul complementar de călători a fost micşorat de la 40 câte erau la doar 20, la începutul săptămânii având loc şi licitaţia de atribuire a traseelor pentru acestea.

“Mi-aş fi dorit să renunţăm total la transportul complementar, dar din păcate, acest lucru nu s-a putut, atât timp cât mai avem de plătit rate pentru autobuzele existente acum în parcul auto al TPL. Ca atare, am redus numărul lor, iar câştigători pe cele cinci trasee sunt tot cei patru operatorii de servicii maxi-taxi care îşi derulau activitatea şi până acum”, a declarat Ion Lungu.

Începând cu primul mandat al primarului Ion Lungu, numărul microbuzelor maxi-taxi de pe străzile Sucevei s-a redus permanent, astfel că de la circa 200 câte erau în 2004, s-a ajuns la doar 20 de maşini în prezent.


Intră acum și în grupul de