Focuri de arma, vineri dimineata, la Brodina


Intră acum și în grupul de

Frontiera de nord a judeţului Suceava a răsunat, din nou, la primele ore ale dimineţii de vineri, din cauza focurilor de armă trase de organele de ordine în încercarea de a prinde patru persoane care făceau trafic cu ţigări.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 04:30 în timp ce agenţii Posturilor de Poliţie Brodina, Ulma şi Straja derulau o acţiune comună specifică pe raza comunei Brodina, judeţul Suceava în zona împădurită aparţinând Ocolului Silvic Falcău, loc denumit „La hrapă”.

Aici, au fost prinşi în flagrant, în timp ce transportau pedestru mai multe colete ambalate în folie neagră, trei persoane de sex masculin cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani, din comuna Brodina şi un bărbat de 30 de ani din judeţul Neamţ.
„În momentul depistării de către poliţişti, aceştia au abandonat coletele şi au fugit, pentru prinderea lor fiind necesară folosirea armamentului din dotare, prin executarea a 7 focuri de avertisment în plan vertical”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru.

La faţa locului, au fost identificate un număr de 29 baxuri de ţigări de provenienţă Ucraina, însumând 14.500 pachete de ţigări, în valoare de 145.000 lei, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Mai mult, cei patru suspecţi au fost reţinuţi, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de