Garda de Mediu Suceava a declanșat controale în domeniul forestier și a aplicat și primele amenzi


Intră acum și în grupul de

Ca urmare a implementării prevederilor circularei emise de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, Garda de Mediu Suceava a demarat o serie de controale tematice la administratorii fondului forestier național de stat și privat, la titularii amenajamentelor silvice și la operatorii economici cu activități de exploatare forestieră pe teritoriul județului Suceava.

În săptămâna anterioară, au fost efectuate în total 34 de controale, dintre care 6 au vizat structurile de administrare a fondului forestier și 28 au fost direcționate către operatorii cu activități de exploatare forestieră în desfășurare. În cadrul acestor verificări, au fost identificate diverse neconformități, printre care transportul tehnologic al masei lemnoase prin albia minoră a cursurilor de apă și depozitarea neconformă a masei lemnoase și a resturilor de exploatare.

Ca urmare, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 32.000 lei, iar în paralel au fost impuse măsuri de remediere a situațiilor neconforme.

Garda de Mediu Suceava precizează că verificările vor continua și în perioada următoare, în vederea prevenirii și sancționării oricăror abateri de la legislația în vigoare în domeniul exploatării forestiere.


Intră acum și în grupul de