ISU Suceava-Marți, 13 – Ziua Informării Preventive: Ghinionul poate fi prevenit!


Intră acum și în grupul de

În ciuda credinței populare care asociază data de 13, căzând într-o zi de marți, cu ghinionul și evenimentele nefericite, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) aduce o schimbare pozitivă prin marcarea acestei zile ca Ziua Informării Preventive.

De la anul 2011, IGSU se alătură unei inițiative europene, dedicând fiecare zi de marți, 13, informării și educării cetățenilor în privința prevenirii riscurilor și a comportamentului adecvat în situații de urgență. Sub sloganul „Preveniți ghinionul” și având ca simbol pisica neagră, activitățile desfășurate în această zi au ca scop principal facilitarea accesului la informații detaliate și esențiale despre modul de protejare a vieții și a bunurilor în fața pericolelor cotidiene.

În cadrul acestor activități, Serviciul pentru pregătirea intervenției și reziliența comunităților din județul Suceava organizează numeroase evenimente menite să informeze populația despre măsurile de pregătire a locuinței în caz de cutremur, comportamentul adecvat pe durata și după producerea unui seism, precum și alte reguli de siguranță pentru prevenirea accidentelor.

Pentru accesarea mai multor detalii despre campaniile desfășurate de IGSU și pentru a primi informații actualizate despre prevenirea riscurilor și comportamentele de siguranță, cetățenii sunt îndemnați să viziteze site-urile instituționale și canalele de socializare dedicate:

În această zi de marți 13, ISU Suceava reamintește comunității că ghinionul poate fi prevenit prin informare și prevedere. Fiți prevăzători și pregătiți pentru orice situație!


Intră acum și în grupul de