Accidentul grav de la ieșirea din Rădăuți, provocat de un șofer beat


Intră acum și în grupul de

Un accident grav cu patru răniți, din care trei grav, produs marți după amiaza la ieșirea din Rădăuți spre Gălănești a fost provocat de un șofer beat.

Potrivit primelor date din ancheta polițiștulor, marți după amiaza, în jurul orelor 13:30, un tânăr de 27 de ani din Brodina conducea un autoturism Dacia pe DN2 H în afara localității Horodnic de Jos având direcția de deplasare dinspre Rădăuți către  Gălănești.

La un moment dat acesta nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu partea din dreapta față a unui autoturism Hyundai condus de un bărbat de 45 de ani din Sibiu care se deplasa regulamentar, pe sensul opus de circulație, având direcția dinspre Gălănești spre Rădăuți

În autoturismul Hyundai se afla în calitate de pasager dreapta față un bărbat de 40 de ani din Rădăuți, iar pe bancheta din spate un bărbat de 38 de ani din București.

Conducătorul autoturismului Dacia Logan, Mihai T. se afla singur în mașină.

În urma impactului a rezultat avarierea celor două autoturisme și vătămare corporală a conducătorilor auto precum și a celor doi pasageri, aceștia fiind transportați la spital, cei trei din Hyundai fiind răniți grav, iar șoferul vinovat a fost rănit ușor.

Conducătorul autoturismului Dacia Logan a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o alcoolemie de 1,47 mg/l alcool în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Întrucât nu s-a reușit testarea acestuia cu aparatul Drugtest, acestuia i-au fost prelevate probe de sânge și urină pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

Conducătorul autoturismului Hyundai a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări, vinovăția producerii accidentului aparține șoferului Daciei Logan, Mihai T. care,  aflându-se sub influența alcoolului, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabil umed, pe timp de ploaie și a pătruns pe sensul opus al direcției de deplasare.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau alto substanțe .


Intră acum și în grupul de