Soferi suceveni, beti la volan


Intră acum și în grupul de

În ciuda numeroaselor controale efectuate de echipajele Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava şi a amenzilor aplicate, şoferii din judeţul Suceava se încăpăţânează să se urce beţi la volan.

Doar pe parcursul zilei de duminică, trei conducători auto au fost depistaţi în trafic, deşi consumaseră băuturi alcoolice.

Astfel, un tânăr de 21 de ani din localitatea Grăniceşti, judeţul Suceava s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii l-au oprit pentru control în timp ce se deplasa cu o maşină, având numere de circulaţie provizorii, pe DC 41 pe raza localităţii Ţibeni.

Din verificările efectuate în bazele de date, s-a stabilit că cel în cauză nu posedă permis de conducere, valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii a expirat de la finele lunii ianuarie a acestui an şi fiind testat cu aparatul alcooltest rezultatul a fost 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, “cercetările au stabilit că autoturismul a fost pus în circulaţie şi încredinţat cu ştiinţă tânărului şofer, pentru a fi condus pe drumurile publice de către o altă persoană de sex masculin de 25 de ani din aceeaşi localitate. În cauză s-a întocmit dosar penal care va fi soluţionat procedural”.

Alţi doi şoferi, unul de 45 de ani din Vatra Dornei iar altul de 30 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ, au fost implicaţi în accidente rutiere, după ce au condus sub influenţa alcoolului. Astfel, potrivit IPJ Suceava, primul conducător auto a intrat într-un şanţ pe DC Rusca pe raza localităţii Dorna Arini, iar cel de-al doilea a ieşit de pe partea carosabilă şi s-a răsturnat pe un câmp în apropierea comunei Pătrăuţi.

În momentul în care s-au întâlnit cu poliţiştii, dorneanul avea o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar suceveanul de 0,87 mg/l.

După ce au fost conduşi la spital unde li s-au recoltat şi probe biologice de sânge, ambii conducători auto s-au ales cu dosar penal.


Intră acum și în grupul de