Se plimba cu minitractorul furat prin Suceava


Intră acum și în grupul de

O patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni a identificat, marţi, în trafic, pe strada 22 Decembrie din municipiul Suceava, o autoutilitară condusă de o persoană de sex masculin în vârstă de 29 ani din comuna Calafindeşti, angajat la o societate comercială din Suceava ce transporta pe o platformă un miniexcavator şi un încărcător frontal.

Poliştii au solicitat clarificări şoferului cu privire la provenienţa utilajelor, acesta declarând că aparţin unităţii la care lucrează.

Potrivit IPJ Suceava, în urma verificărilor în baza de date, s-a constatat că miniexcavatorul este căutat în vederea confiscării conform unei semnalări introdusă la finele lunii februarie de Austria prin care se semnala furtul utilajului.

Imediat, acesta a fost indisponibilizat la sediul IPJ Suceava chiar dacă patronul societăţii a prezentat cu ocazia cercetărilor preliminare, documente de provenienţă atât pentru miniexcavator cât şi pentru încărcătorul frontal, prin care demonstra că le-a achiziţionat de la o firmă din Baia Mare, judeţul Maramureş.

Cu toate acestea, cercetările sunt continuate pentru a se stabili cu exactitate modalitatea de achiziţie a utilajelor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal faţă de patronul societăţii sucevene sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt calificat.


Intră acum și în grupul de