Tun de 500.000 de lei, dat de trei suceveni unei banci


Intră acum și în grupul de

Trei suceveni sunt cercetaţi pentru înşelăciune, uz de fals, complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată după ce au reuşit să dea un tun de aproape 500.000 de lei unei bănci de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

Este vorba despre Cezar I. de 25 de ani, angajat al unei societăţi comerciale administrate de şi Mariana C. de 40 de ani, şi Ramona B de 34 de ani din Şcheia, contabilă.

Conform unor surse judiciare, „marţi, la propunerea I.P.J. Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de cei trei suceveni”.

Tânărul de 25 de ani a indus în eroare o instituţie bancară la încheierea unui contract de credit, prin prezentarea ca adevărat al faptului mincinos că în perioada septembrie 2007 – februarie 2008, cât a lucrat la un restaurant din Suceava, a beneficiat de venituri lunare nete surprinzătoare.

Conform actelor înaintate de acesta către ofiţerul de credite, reieşea că veniturile sale nete lunare îl făceau invidios până şi pe cel mai bun director de instituţie din Suceava, fiind cuprinse între suma de 3.707 şi 7.914 lei.

Mijloacele frauduloase folosite la semnarea contractului de credit menţionat sunt constituite de adeverinţe de venit şi state de plată emise de către unitatea unde a lucrat. Astfel a fost obţinut un credit de 160.300 franci elveţieni (peste 490.000 lei), în folosul lui C. Mariana.

Conform unui comunicat remis redacţiei noastre de către IPJ Suceava, ancheta a stabilit că „C. Mariana cu intenţie directă, l-a ajutat pe I. Cezar să inducă în eroare unitatea bancară la semnarea contractului de credit, procurându-i acestuia mijloacele frauduloase pe care le-a folosit. Toate înscrisurile au fost falsificate de C. Mariana (administrator şi director societăţii) şi B. Ramona (contabilă), iar după definitivarea cercetărilor se va dispune procedural”.


Intră acum și în grupul de