„Big Brother” de Suceava va fi inaugurat de reprezentanti de la Minister (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Marele proiect privind reducerea criminalităţii pe raza municipiului reşedinţă de judeţ prin amplasarea unor camere de luat vederi în toată Suceava va fi inaugurat, cel mai probabil, în prezenţa unor reprezentanţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, nu a putut spune cu exactitate cine va fi prezent, dar invitaţiile oficiale au fost deja trimise.

Edilul-şef a anunţat că recepţia oficială a lucrărilor urmează a avea loc pe data de 25 mai.

Proiectul privind reducerea criminalităţii este unul din cele cinci accesate de administraţia publică locală prin Programul Operaţional Regional (POR), Lungu ţinând să amintească, în cadrul unei întâlniri cu presa, că este primul proiect semnat la nivel de ţară şi primul realizat.

„Este preocuparea principală a Primăriei să finalizeze implementarea proiectelor POR unul din cele cinci angajate urmând a fi inaugurarea oficială a lui. Este primul proiect din ţară semnat prin acest program şi cum era şi normal este şi primul finalizat”, a ţinut să sublinieze primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

Proiectul prevede amplasarea a 85 de camere de luat vederi pe raza municipiului reşedinţă de judeţ în apropierea unităţilor de învăţământ, în parcuri, pieţele sucevene, dar şi în intersecţiile mari sau intrările şi ieşirile din oraş. Dispozitivele vor transmite în timp real imagini din tot oraşul prin fibră optică spre un centru de comandă.

Conform conducerii municipalităţii, acest centru va fi sub conducerea Poliţiei Locale şi îşi va derula activitatea în sediul Primăriei, urmând să monitorizeze oraşul 24 de ore din 24.


Intră acum și în grupul de