PCA Suceava: Un executor judecătoresc și-a însușit 211.000 lei din vânzarea la licitație a unui imobil al unor debitori


Intră acum și în grupul de

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatei M.E. la data de 14 februarie 2024. Aceasta este acuzată de săvârșirea a două infracțiuni grave conform Codului Penal.

Prima acuzație este de „abuz în serviciu”, conform articolului 297 alineatul 1, în legătură cu distribuirea defectuoasă a sumelor rezultând din executarea silită. Inculpata, care îndeplinea funcția de executor judecătoresc, este acuzată că și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu în mod defectuos, cauzând astfel vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unei părți implicate, precum și o pagubă patrimonială creditorului.

A doua acuzație este de „delapidare”, conform articolului 295 alineatul 1. În această privință, inculpata este acuzată că, în calitate de executor judecătoresc, și-a însușit pe nedrept suma de 211.000 lei, provenind din vânzarea la licitație publică a unui imobil aparținând unor debitori. Această acțiune este considerată delapidare conform legii penale.

Ambele capete de acuzare sunt suplimentate cu aplicarea articolului 38 alineatul 1 din Codul Penal, care se referă la circumstanțe agravante.

Dosarul a fost înaintat Curții de Apel Suceava pentru a fi soluționat în conformitate cu legea.


Intră acum și în grupul de