Șoferul care a provocat gravul accident de la ieșirea din Rădăuți a fost arestat preventiv


Intră acum și în grupul de

Un accident grav cu un mort și trei răniți  produs în 13 februarie la ieșirea din Rădăuți spre Gălănești a fost provocat de un șofer beat care a fost arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zile.

Polițiștii au continuat cercetările efectuate în cadrul cauzei penale privind accidentul rutier ce a avut loc la data de 13.02.2024 în afara localității Horodnic de Jos, din care a rezultat decesul unei persoane și vătămarea corporală a altor trei, șoferul vinovat, un tânăr de 27 de ani din Brodina, Mihai Trifan, a fost audiat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunilor de ”ucidere din culpă”, și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”

În urma audierii, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți, au dispus reținerea suspectului, iar vineri acesta a fost arestat preventiv 30 de zile de Judecătoria Rădăuți.

Reamintim că marți, 13 februarie 2024, în jurul orelor 13:30, un tânăr de 27 de ani din Brodina conducea un autoturism Dacia pe DN2 H în afara localității Horodnic de Jos având direcția de deplasare dinspre Rădăuți către  Gălănești.

La un moment dat acesta nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu partea din dreapta față a unui autoturism Hyundai condus de un bărbat de 45 de ani din Sibiu care se deplasa regulamentar, pe sensul opus de circulație, având direcția dinspre Gălănești spre Rădăuți. În autoturismul Hyundai se afla în calitate de pasager dreapta față un bărbat de 40 de ani din Rădăuți, iar pe bancheta din spate un bărbat de 38 de ani din București. În urma impactului a rezultat avarierea celor două autoturisme și vătămare corporală a conducătorilor auto precum și a celor doi pasageri, aceștia fiind transportați la spital, cei trei din Hyundai fiind răniți grav, iar șoferul vinovat a fost rănit ușor. Ulterior, unul dintre pasagerii din Hyundai a decedat la spital.


Intră acum și în grupul de