Un bărbat a fost prins în timp ce încărca o autobasculantă cu balast din albia râului Suceava


Intră acum și în grupul de

Un bărbat este cercetat penal după ce a fost prins încărcând o autobasculantă cu balast din albia râului Suceava.

Vineri seara în jurul orei 19:00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Politie Rurala nr. 4 Gălănești a fost sesizată prin 112 despre faptul că se fură balast de pe prund.

Echipajul de poliție deplasat de urgență la fața locului a identificat un bărbat care manevra un utilaj de încărcare tip Ifron, cu care încărca agregate minerale-balast din albia râului Suceava, în bena autobasculantei marca MAN.

Întrebat fiind despre activitatea pe care o desfășura, bărbatul a recunoscut că nu deține firmă de exploatare sau alte autorizații care să-i permită încărcarea de agregate minerale, susținând că avea nevoie în gospodărie.

Polițiștii au dispus în cauză să fie efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,furt calificat”,  iar utilajul de încărcare precum și mijlocul de transport să fie indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor în cauză.

După verificările efectuate la fața locului s-a dispus extinderea cercetărilor cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,exploatarea de agregate minerale în zonele de protecție sanitară a surselor de apă, în zonele de protecție a albiilor, malurilor, construcțiilor hidrotehnice, construcțiilor și instalațiilor hidrometrice sau a instalațiilor de măsurare a calității apelor”.

Totodată, au fost sesizate și Administrația Națională Apele Române și Garda de Mediu.


Intră acum și în grupul de