Contrabandisti somati cu focuri de arma la Brodina, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au fost nevoiţi să apeleze din nou la focurile de armă pentru prinderea unor contrabandişti.

În conformitate cu declaraţiile comisarului Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt din cadrul IJPF Suceava, miercuri noapte în jurul orelor 23:00, „în urma executării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au depistat în apropierea frontierei de stat, două persoane care transportau colete voluminoase. Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul, au abandonat coletele şi au încercat să fugă profitând de întuneric şi terenul împădurit”.

Organele de ordine au fost astfel nevoite să folosească armaentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, gest în urma căruia a fost reţinut unul dintre contrabandişti, un tânăr de 21 de ani din localitatea Ulma, judeţul Suceava, celălalt reuşind să fugă.

„În zonă, au fost găsite abandonate mai multe baxuri ce conţineau peste 1.600 pachete de ţigări, de diferite mărci, în valoare de 10.640 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării iar poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a graniţei şi contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi”, a mai adăugat comisar Ilie Poroch.


Intră acum și în grupul de