Elevii de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Eduoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți au obținut rezultate bune și foarte bune la simularea Evaluării Naționale


Intră acum și în grupul de

Conducerea Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți spune că la simularea examenului Evaluării Naționale cei 29 de elevi de clasa a VIII-a de la CNEH, la prima generație de la reînființarea ciclului gimnazial, au obținut rezultate bune și foarte bune.

Directorul colegiului, prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu, și director adjunct, prof. dr. Luminița-Mirela Lăzărescu, au transmis printr-un comunicat că cei 29 de elevi ai clasei a VIII-a, îndrumați de doamna profesoară Beatrice Halip la limba și literatura română, în același timp și dirigintă a clasei, și doamna Loredana Strugariu, în clasele V-VII și domnul Vasile Roșca, în clasa a VIII-a, la matematică, au obținut rezultatele bune și foarte bune la simularea examenului de Evaluare Națională.

Astfel, rezultatele s-au concretizat într-un procent de promovare de 100% la limba și literatura română și 79,31% la matematică, cu mențiune că 2 note din cele 6 de sub 5,00 au fost de 4,95, precum și note și medii, în general, bune și foarte bune, mediile fiind de promovare în procent de 100%.

„Prognoza și speranțele elevilor, părinților, cadrelor didactice și conducerii liceului sunt că la examenul de Eveluare Națională  rezultatele vor fi și mai bune și cei 29 de elevi ai primei promoții de la reînființarea ciclului gimnazial vor fi admiși în ciclul de învățământ liceal la liceul și specializarea pe care și le dorește fiecare”, a precizat conducerea Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți.

Rezultatele obținute de elevii CNEH sunt cu mult peste media județeană unde la proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci)  5165 elevi (77,49%), iar la proba de Matematică  au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci)  2657 elevi (39,97%)


Intră acum și în grupul de