Contrabandisti prinsi pe drumurile din Suceava


Intră acum și în grupul de

Un autoturism a fost confiscat iar o altă persoană s-a ales cu o pagubă de aproape 3.000 de lei după ce poliţiştii suceveni au depistat în trafic două autovehicule cu care se transportau ţigări de contrabandă.

Totul s-a întâmplat pe parcursul zilei de luni când echipajele Poliţiei Municipiului Suceava se aflau în exerciţiul funcţiunii pe arterele de circulaţie din municipiul reşedinţă de judeţ.

Primul „şofer ghinionist” a căzut în plasa organelor de ordine în jurul orelor 17:00 pe strada Grigore Al. Ghica când a fost oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr din localitate însoţit de o persoană de sex feminin în vârstă de 22 de ani din oraşul Gura Humorului. Conform unui comunicat remis pe adresa redacţiei noastre de către IPJ Suceava „la controlul efectuat asupra automobilului organele de ordine au descoperit 250 de pachete ţigarete despre care tânăra a declarat că îi aparţin fiind achiziţionate din oraşul Siret fără a deţine acte de provenienţă”.C

Pasagera a fost sancţionată cu amendă contravenţională de 1000 de lei iar întreaga cantitate de ţigări, cu o valoare de piaţă de aproximativ 2.000 de lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Odată cu lăsarea nopţii un alt echipaj de poliţie a oprit pe strada Mitropoliei din municipiul Suceava o altă maşină la volanul căreia se afla o persoană de sex masculin de 30 de ani.

În interiorul autoturismului au fost găsite de data aceasta peste 1.800 de pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară cu o valaroare de aproximativ 15.500 de lei.

„Faţă de conducătorul auto se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, suspectul fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul I.P.J. Suceava, iar ţigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor” ne-a declarat insp.princ. Gabriel Panţiru.


Intră acum și în grupul de