Prefectul Sorin Popescu le da vesti bune profesorilor din Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu a dat asigurări că nu există nici un fel de probleme privitoare la plata salariilor către profesori sau a concediilor cadrelor didactice.

Sorin Popescu a anunţat în cursul zilei de marţi că fondurile pentru plata salariilor şi concediilor cadrelor didactice din judeţul Suceava au fost majorate cu 7 milioane de lei în trimestrul al doilea al acestui an şi că teoretic nu ar trebui să existe vreo problemă în această direcţie.

Prefectul judeţului a convocat, marţi, şedinţa Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia a fost prezentat fondul de salarii pentru luna mai, pentru concediul de vară şi, în general, pentru tot anul bugetar 2011, fiind prezenţi reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, direct implicate în gestionarea situaţiei financiare a unităţilor de învăţământ din judeţul Suceava şi liderii de sindicat din „Sindicatul Învăţământ Judeţean Spiru Haret Suceava” şi FSLI Bucovina Rădăuţi.

Prefectul a spus că în 18 mai a solicitat Ministerului Finanţelor Publice modificarea repartizării pe trimestre a sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţul Suceava cu destinaţia „Finanţarea cheltuielilor de personal din instituţiile din învăţământ preuniversitar de stat”, cererea fiind aprobată.

El a arătat că MFP a aprobat modificarea repartizării pe trimestre a sumelor defalcate din TVA, astfel încât fondurile aferente trimestrului al doilea din 2011 au fost majorate cu şapte milioane de lei, asigurându-se salariile pentru luna mai şi plata concediilor de odihnă.

„Analizând bugetul aferent anului 2011, alocat unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Suceava, în valoare de 259,7 milioane de lei şi estimarea necesarului de fonduri, s-a constatat că, prin realocări ale fondurilor între instituţiile de învăţământ, acestea sunt suficiente până la sfârşitul anului”, a ţinut să remarce prefectul judeţului.

Sorin Arcadie Popescu, a mai solicitat ca, până luni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava să prezinte o situaţie exactă, pe fiecare instituţie de învăţământ în parte, a fondurilor necesare pentru asigurarea drepturilor salariale, până la sfârşitul anului în curs.


Intră acum și în grupul de