Suceava nu are voie sa piarda „Lira de Aur” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Municipiul reşedinţă de judeţ trebuie să facă toate eforturile pentru a finanţa organizarea concursului Lira de Aur pentru a păstra această emblemă culturală şi a nu o pierde în favoarea capitalei” este de părere edilul şef al oraşului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de marţi că municipalitatea va acorda ajutor financiar şi în acest an concursului internaţional Lira de Aur, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi.

În cadrul şedinţei deliberativului local de joi se va supune aprobării alocarea în acest sens a sumei de 500 de milioane de lei vechi pentru organizarea celei de-a 32 ediţii a competiţiei artistice.

„Nu cred că se va opune cineva acestui lucru deoarece concursul a devenit un brand al oraşului Suceava, ţinem la el şi Primăria va face tot ce poate să finanţeze an de an unul dintre cele mai importante evenimente culturale de aici” a mai adăugat Ion Lungu.

În urmă cu aproximativ trei ani, lipsa fondurilor financiare pentru organizarea competiţiei şi nu numai, a determinat ministerul de resort să încerce transferarea lui în capitala ţării.

Bucurânduse de participare internaţională, „Lira de Aur” se va derula pe parcursul a două zile în municipiul Suceava în perioada 3 – 5 iunie. Competiţia se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal cu înclinaţii artistice către instrumentele muzicale şi se desfăşoară pe secţiunile coarde, suflători şi pian, juriul fiind alcătuit din personalităţi ale muzicii, profesori universitari din ţară şi străinătate.


Intră acum și în grupul de