Viceprimarul Lucian Harșovschi avertizează public ACET să desfunde gurile de canalizare din oraș: Dacă nu desfundă canalizările din municipiul Suceava vom scrie amenzi


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a transmis un mesaj public către operatorul de apă ACET, anunțând că dacă nu există colaborare și nu se vor remedia toate problemele existente cu gurile de canal, se vor aplica amenzi.

„Cum plouă puțin, cum avem probleme cu canalizarea”, a spus viceprimarul care a inspectat situația din teren.

El a constatat că în zona mai multor guri de canalizare apa pluvială nu se scurge.

Viceprimarul a găsit în timpul inspecției și o echipă de lucrători care acționa în zona stației TPL de la Sala Sporturilor și trăgea apa de ploaie acumulată.

Întrebați dacă pe lângă această acțiune se desfundă și canalizarea, lucrătorii au spus că sarcina lor este doar de a trage apa acumulată și că nu știu cine se ocupă de decolmatare.

Viceprimarul l-a contactat pe managerul ACET SA căruia i-a transmis că din 19 februarie a fost notificat să desfunde gurile de canalizare de pe axul principal, dar că nu a făcut nimic în acest sens.

Lucian Harșovschi a spus că ACET trebuie să acționeze în tot orașul și să desfunde canalizările.

El a menționat că din 19 februarie a notificat și totodată amendat ACET SA pentru că nu a desfundat canalizările.

„Dacă nu desfundă canalizările din municipiul Suceava vom scrie amenzi pentru că așa este normal. E important să avem o colaborare, iar cei care conduc acum ACET să înțeleagă că trebuie să se implice pentru că sunt plătiți din banii publici. Nu e normal ca după ce un ax a fost refăcut total apa să stea la toate canalele și să nu se scurgă. Acea apă erodează asfaltul și se creează din nou gropi”, a declarat viceprimarul.

Lucian Harșovschi a subliniat că trebuie făcută schimbarea și trebuie să se implice și cei de la ACET pentru ca sucevenii să nu mai sufere și a menționat că a vorbit foarte dur cu cei de la ACET.

„Dacă vor înțelege, bine, dacă nu, vom scrie amenzi până când se vor apuca de treabă”, a mai declarat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de