Ambasadorul SUA a vizitat „Raftul American” de la Biblioteca Bucovinei și a discutat cu un grup de elevi de la Școala Nr. 1


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, a vizitat, joi,  împreună cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava.

Diplomatul american a vizionat prima dată Raftul American deschis în anul 2018 la  Biblioteca Bucovinei care are astăzi peste 450 de volume în limba engleză, pentru adulți și pentru copii.

Ulterior, a  urmat un scurt tur prin bibliotecă, președintele CJ Suceava prezentând proiectul „Biblioteca – hub digital pentru educație”, în valoare de 2,5 mil. euro, finanțat din fonduri europene. Prin intermediul acestuia, 26 de biblioteci din județ vor fi dotate cu echipamente informatice noi sau modernizate și vor fi organizate cursuri de formare pentru dezvoltarea competențelor digitale pentru mii de suceveni.

Ambasadorul Kavalec a purtat apoi, în limba engleză, un dialog prietenos de 40 de minute și o grupă de copii de la Școala nr. 1 Suceava.

Copiii au pus multe întrebări, iar diplomatul americat a fost încântată de imaginația lor bogată.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat că aceasta este o garanție a viitoarelor bune relații România – SUA.


Intră acum și în grupul de