Ambasadorul SUA s-a întâlnit în PTF Siret cu guvernatorul regiunii Cernăuți și l-a asigurat de tot sprijinul SUA în continuare


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, a vizitat, vineri, Punctul de Trecere a Frontierei Siret unde a fost însoțită de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și s-a întâlnit cu șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk.

În PTF Siret au fost prezentate fotografii și imagini video din timpul crizei refugiaților, iar Ruslan Zaparaniuk a mulțumit României și Sucevei în special, precum și SUA, pentru sprijinul consistent acordat în perioada de la începutul războiului.

Potrivit unei informări a CJ Suceava, diplomatul american a apreciat foarte strânsa legătură dintre administrațiile regionale de la Suceava și Cernăuți, fiind convinsă că secretul reușitei în această perioadă dificilă a fost în primul rând această strânsă legătură între sudul și nordul Bucovinei, între cele două administrații și în special între oameni.

Ambasadorul Kavalec s-a interesat despre situația actuală din Ucraina, a încurajat poporul ucrainean în lupta împotriva agresorului de la răsărit și a asigurat de tot sprijinul SUA în continuare.

La final, diplomatul american a spus că pleacă din PTF Siret cu un exemplu de practici între două țări și două regiuni vecine care în vremuri grele au strâns rândurile mai tare ca oricând.


Intră acum și în grupul de