Ciprian Porumbescu pomenit intr-o grinda de la Breaza (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a achiziţionat o grindă din lemn, care se pare că datează din anul 1841 şi care, din cate spun specialiştii, are înscrise pe ea texte despre familia lui Ciprian Porumbescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a anunţat vineri că o grindă din lemn datând din anul 1841 ce conţine înscrisuri despre familia lui Ciprian Porumbescu, a fost găsită într-o casă veche din comuna suceveană Breaza şi a fost achiziţionată de CJ, urmând ca ea să fie expusă la Casa Memorială Ciprian Porumbescu din localitatea Stupca.

Preşedintele a declarat într-o conferinţă de presă, că specialişti ai Centrului Cultural Bucovina au găsit, într-o locuinţă veche din comuna suceveană Breaza o grindă din lemn, cu o lungime de aproximativ şase metri, care datează din anul 1841, pe aceasta aflâdu-se mai multe înscrisuri despre familia Porumbescu.

El a precizat că această grindă este inscripţionată în limba slavă, cu caractere chirilice, iar înscrisurile se referă la legăturile lui Porumbescu cu huţulii din zona Breaza.

Grinda a fost achiziţionată cu suma de 3000 de lei şi va fi expusă în Casa Memorială Ciprian Porumbescu din Stupca.

Gheorghe Flutur a reamintit că peste o săptămână va debuta Festivalul Internaţional „Ciprian Porumbescu” care se desfăşoară la Suceava şi Stupca, în cadrul căruia se organizează Concursul de interpretare „Lira de Aur”, dar şi diverse alte acţiuni cum ar fi o tabără de sculptură în stejar şi de pictură la care participă studenţi ai Facultăţii de Arte din Iaşi.
Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, vineri, şi indicatorii tehnico-economici pentru construcţia unui drum, prin POR, între Ilişeşti şi Stupca, care va facilita accesul, în viitor, spre această zonă.


Intră acum și în grupul de