Orasul Radauti va avea in cele din urma sosea de centura (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean are motive serioase de bucurie după ce a semnat vineri, realizarea şoselei de centură a oraşului, care se speră că va fi construită, în termen de 36 de luni, de firma UMB Spedition.

Primarul a semnat vineri, la Suceava, cu reprezentatul Direcţiei Regionale Iaşi a CNADNR, contractul de execuţie a lucrării în valoare de 82 de milioane de lei, de faţă fiind şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Reprezentantul Direcţiei Regionale Iaşi a CNADNR, Gheorghe Pilă, a declarat după semnarea contractului, că acesta este în valoare de 82 de milioane de lei, la care se adaugă TVA de aproximativ 19 milioane de lei, arătând şi că şoseaua de centură va avea lungimea de 16 kilometri, va fi prevăzută cu două benzi de circulaţie, iar termenul de execuţie este de 36 de luni, menţionând că aceeaşi firmă va moderniza şi DN 29, Suceava-Botoşani.

În ceea ce priveşte şoseaua de centură a municipiului Suceava, Pilă a spus că aceasta este într-o mică întârziere din cauza unor probleme legate de exproprieri, dar că în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare se va emite un HG pentru exproprierea unor suprafeţe de teren astfel încât lucrările să poată continua şi să fie finalizate, conform contractului, la sfârşitul acestui an.
Preşedintele CJ Suceava a spus la rândul său că aceasta este cea de-a treia şosea ocolitoare care se construieşte în judeţul Suceava, după cele din Fălticeni şi Suceava, ce permit scoaterea traficului greu din marile oraşe.
El a mai arătat că primul tronson care se va realiza din şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi va fi spre platforma firmelor austriece care procesează lemn întrucât autovehiculele acestora afectează serios circulaţia în municipiu. Flutur a subliniat că la acest proiect se adaugă şi repararea străzilor din oraş prin PNDI, pentru care a fost alocată suma de 10 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de