Bărbat din Humoreni reținut de polițiști în arestul IPJ Suceava după ce a condus în Rădăuți beat și fără permis


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Humoreni a ajuns sâmbătă seara în Arestul Poliției Județene Suceava pentru conducerea fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă, în jurul orei 22:20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, Compartimentului Rutier, care se deplasau pe strada Piața Unirii, din Rădăuți, la intersecția cu strada Bogdan Vodă, au observat un autoturism ce se deplasa sinuos, având direcția de deplasare dinspre strada Calea Cernăuți spre centrul municipiului.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire, iar conducătorul auto s-a conformat oprind pe partea dreaptă.

Cu ocazia verificării autoturismului s-a constatat că la volan se afla un bărbat cu domiciliul în sat Humoreni, comuna Comănești.

Conducătorului auto i-au fost solicitate documentele personale și cele ale autovehiculului, constatându-se faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru și a rezultat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto a fost testat și aparatul drugtest din dotare, rezultatul fiind negativ.

În urma administrării materialului probator, polițiștii rutieri au dispus față de șofer măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

În acest caz se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere ”, dosar ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii Poliției Municipiului Rădăuți.


Intră acum și în grupul de