Conductă de gaz natural secționată la Rădăuți în timpul unor lucrări de realizare a unui branșament electric


Intră acum și în grupul de

O conductă de gaz natural a fost secționată în totalitate în timpul unor lucrări de efectuare a unui branșament electric în municipiul Rădăuți.

Polițiștii care au fost sesizați prin 112 de incident au stabilit că un bărbat cu un mini-excavator a săpat o groapă pentru a-și ajuta vecinul care efectua lucrări de branșament la rețeaua electrică.

Astfel, proprietarul imobilului la care se efectuau lucrări de branșament la rețeaua de energie electrică de la contorul montat pe stâlpul de energie aparțind E.On aflat pe trotuarul din fața imobilului de pe str. Școlii Noi din Rădăuți a prezentat polițiștilor o autorizație de construcție emisă în anul 2023 de către Primăria Rădăuți, însă nu a putut prezenta avizele de la compania de gaz și de la Serviciul Rutier.

La fața locului a fost identificată  săpată o groapă care pornește de la baza stâlpului aflat pe trotuar și trece pe sub bordura trotuarului către drumul de acces spre imobilul respectiv.

În respectiva groapă țeava de gaz era secționată în totalitate, din această fiind emanat un puternic miros de gaz.

De asemenea, în curtea imobilului a fost identificat  utilajul cu care s-au efectuat lucrările, respectiv un mini-excavator prevăzut cu o cupă de excavare, iar persoana care a efectuat lucrările nu deține specializare în acest sens, declarând verbal că a efectuat aceasta lucrare cu scopul de a-și ajuta vecinul.

La fața locului s-a prezentat o echipă din cadrul companiei de gaz, ce a intervenit în vederea remedierii avariei.          

 În acest caz s-a deschis dosar penal pentru distrugere.


Intră acum și în grupul de