Sportivii Clubului Sportiv Atletic Bucovina au urcat de cinci ori pe podium la Cupa Hara 2024


Intră acum și în grupul de

Evenimentul „Cupa Hara”, ajuns la cea de-a V-a ediție, a fost marcat de realizări importante pentru sportivii suceveni, într-o competiție desfășurată la Sala Polivalentă Radu Voina din Sighișoara în perioada 16-17 martie. Evenimentul, inclus în calendarul sportiv 2024 al Federației Române de Karate WUKF, a reunit un număr record de 851 de competitori din 59 de cluburi.

Asociația Club Sportiv Atletic Bucovina a fost reprezentată de 7 sportivi, antrenați de Ovidiu Corduneanu, care au reușit să urce pe podium de nu mai puțin de 5 ori, câștigând medalii de aur, argint și bronz.

Petriuc Aissa s-a remarcat la categoria de Kumite Shobu Nihon pentru fete de 10 ani, obținând medalia de aur și medalia de bronz la proba de Kihon.

La aceeași categorie, Ciornei Raul Gabriel a obținut două medalii de argint la probele de Kata și Kihon pentru băieți de 10 ani.

Struț Matei a urcat pe locul doi al podiumului la proba de Kata.

Această competiție a reprezentat ultima verificare înainte de Campionatul Național, care va avea loc în perioada 6-7 aprilie la Mediaș. Echipa din Suceava este pregătită să continue performanțele remarcabile și să aducă noi succese la nivel național.

În plus, Strut Matei, unul dintre cei mai buni sportivi ai clubului, a fost promovat la gradul de Centură Neagră 1 Dan (junior), marcând un moment deosebit în cariera sa și evidențiind eforturile și dedicarea tuturor membrilor echipei.

După ani de dedicare și antrenament intens, unul dintre cei mai devotați elevi ai antrenorului Ovidiu Corduneanu a reușit să obțină promovarea la gradul de Centura Neagră 1 Dan (Junior). Instruit cu pasiune și dedicare, acest tânăr karateka a reușit să treacă de examenul ce cuprinde tehnicile de kihon, kata, kumite, teorie și test fizic necesare pentru a atinge acest nivel de excelență.

Ovidiu Corduneanu profund mândru de performanțele remarcabile ale elevului său, a mărturisit că sentimentele și emoțiile trăite la acest examen sunt cu adevărat extraordinare. Acompaniindu-l pe parcursul acestei călătorii, instructorul a simțit că fiecare moment al pregătirii și al examenului au fost plini de semnificație și învățăminte prețioase.

Simbolismul Centurii Negre în arta karate este profund. Culoarea neagră este adesea asociată cu înțelepciunea, iar promovarea la acest grad poate fi privită ca un prim pas spre dobândirea înțelepciunii în cadrul artelor marțiale.

Cu toate acestea, atât instructorul cât și elevul înțeleg că drumul către Centura Neagră este lung și dificil. Acesta implică voință, disciplină și răbdare, iar fiecare grad înaintează în ritmul său propriu. Este esențial să nu cedezi tentației de a grăbi progresul și să fii conștient că purtarea Centurii Negre la brâu este doar începutul căii către adevărata înțelepciune și evoluție în artele marțiale.

Pentru cei care au atins acest grad, responsabilitatea crește semnificativ. Nu este doar un simbol al excelenței tehnice, ci și al angajamentului față de propria dezvoltare spirituală și relaționare armonioasă cu ceilalți și cu mediul înconjurător.

Așadar, promovarea acestui tânăr karateka la Centura Neagră 1 Dan (Junior) este nu doar o realizare personală, ci și un început al unei noi etape în călătoria sa în artele marțiale, marcând drumul său către excelență și înțelepciune.


Intră acum și în grupul de