Ion Lungu a reluat discuțiile la ministere privind unele investiții prioritare ale municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a avut, marți, la București discuții la mai multe ministere și agenții publice, abordând diverse aspecte legate de dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii locale.

Printre temele de discuție abordate la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice s-a numărat reconstrucția blocului 139 din strada Rarău, afectat de o explozie recentă. Primarul a adus în atenție necesitatea unei intervenții rapide și eficiente pentru restabilirea normalității în această zonă.

Un alt subiect important a fost discutat la același minister unde s-a dezbătut posibilitatea promovării unui proiect de transport metropolitan în zona metropolitană a Sucevei pe lângă proiectul de transport electric în Zona Urbană Funcțională.

Primarul Ion Lungu consideră că în contextul în care municipiul este considerat un nod urban în Master Planul de Transport General al României, un proiect de acest gen este esențial pentru optimizarea mobilității în regiune.

La Ministerul Energiei, primarul Lungu a abordat subiectul Parcului Fotovoltaic care să asigure energia electrică pentru instituțiile municipalității.

De asemenea, la Compania Națională de Investiții, s-a abordat proiectul de consolidare a Versantului Zamca, subiect de maximă importanță pentru siguranța în zonă.

În ceea ce privește aspectele financiare, primarul a avut discuții la Ministerul Finanțelor Publice, în cadrul Comisiei de Împrumuturi, pentru soluțiile optime de finanțare a proiectelor locale.


Intră acum și în grupul de