Două surori de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” s-au calificat la faza națională a olimpiadei de limba ucraineană maternă


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți a înregistrat o nouă performanță inedită.

Astfel, două surori, GEORGIANA MEHNO, din clasa a X-a F, și FRANCESCA MEHNO, din clasa a XI-a F, sub coordonarea doamnei prof. DELIA MARȚINEAC, s-au calificat la FAZA NAȚIONALĂ a olimpiadei de limba ucraineană maternă, după ce fiecare a obținut PREMIUL I la nivelul clasei la care a concurat, cu același punctaj: 96.

Potrivit colegiului rădăuțean, este demn de remarcat faptul că Francesca s-a calificat și anii trecuți la faza națională, aflându-se la a treia calificare consecutivă, iar Georgiana a fost și ea foarte aproape de calificare și anul trecut.

Conducerea liceului rădăuțean director, prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu, și director adjunct, prof. dr. Luminița-Mirela Lăzărescu le-a felicitat pe cele două surori și pe profesoara coordonatoare și le-a urat mult succes la etapa națională care se va desfășura la Botoșani.

Totodată, conducerea CN „Eudoxiu Hurmuzachi” s-a întrebat câte familii din România au doi copii calificați la faza națională a unei olimpiade școlare și a remarcat că familia Mehno, dintr-un cătun izolat, Brodina de Sus, din nordul extrem al Bucovinei și al țării, se poate mândri cu o atât de inedită performanță.

GEORGIANA: “Oportunitatea de a participa la această olimpiadă mi-a adus calificarea la etapa națională. Concurența a fost una foarte mare, dar  am demonstrat ca învățarea și educația de înaltă elită te aduce pe calea succesului. La Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” învățarea este mai mult decât un proces academic – este o călătorie de descoperire și excelență. Aici, fiecare elev are privilegiul de a fi parte dintr-o comunitate dedicată valorilor educaționale de elită. Mulțumesc doamnei profesor și domnului director pentru sprijinul neîncetat!”

FRANCESCA: “Participarea și succesul demonstrează angajamentul și dedicarea pentru învățare, cât și iubirea față de limba maternă.  Prin reușita mea am adus onoare nu doar mie, ci și școlii mele și comunității din care fac parte. Sunt mândră că sunt elevă la acest liceu de elită care oferă o educație de calitate. Este o onoare să fiu parte din această instituție prestigioasă, unde fiecare zi aduce noi oportunități de creștere și de împlinire personală. Mulțumesc doamnei profesoare și domnului director pentru tot sprijinul acordat!”


Intră acum și în grupul de