Lucian Harșovschi anunță că începe etapa a doua a transportului public ecologic metropolitan


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat miercuri că proiectul de dezvoltare a unui sistem de transport public ecologic metropolitan a intrat într-o nouă etapă. Potrivit declarațiilor sale, cererea de finanțare pentru această etapă urmează să fie depusă pe 5 aprilie, după ce toți partenerii din Zona Urbană Funcțională (ZUF) își vor aproba în Consiliile Locale acordul de parteneriat și documentația tehnică, documente necesare pentru depunere.

Proiectul vizează mai multe obiective, inclusiv construcția unei autobaze, achiziționarea a 15 autobuze de 6 metri și 15 stații standard, precum și amenajarea a 8 stații de călători dotate cu sistem e-ticketing. Valoarea totală a proiectului se ridică la 14.885.330 de euro.

Această etapă reprezintă continuarea primei faze a proiectului, care a fost depusă anterior în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În acea etapă au fost furnizate 50 de autobuze electrice, dintre care 18 de 12 metri și 32 de 6 metri, precum și 50 de stații de încărcare în autobază și 8 stații de încărcare rapidă pe traseu, câte una la fiecare partener, a explicat viceprimarul.

Totodată, au fost realizate lucrări de construcție și instalații la autobază, precum și la stațiile de încărcare rapidă pe traseu. În ceea ce privește furnizarea stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice, s-a înregistrat un progres semnificativ, cu un număr total de 28 de stații, din cele 65 inițial planificate. Acestea sunt distribuite în diferite localități partenere, cum ar fi Municipiul Suceava, Orașul Salcea și mai multe comune din zonă.


Intră acum și în grupul de