CJ Suceava intervine în cazul proiectului imobiliar de pe strada Vasile Bumbac. George Petrescu: Trebuie văzut ce deranj face pentru vecini, dar și în ceea ce privește accesul în zonă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut, miercuri, Comisiei de Urbanism din CJ Suceava să ia legătura cu autoritățile implicate în avizarea proiectului imobiliar din proximitatea Palatului Administrativ și să fie analizate foarte atent toate problemele pe care această investiție le generează.

Solicitarea lui Flutur a venit după ce consilierul județean PSD George Petrescu a spus că ar trebui ca CJ Suceava să-și exprime un punct de vedere privind o construcție care urmează să perturbe total liniștea în această zonă.

„Mă refer la complexul rezidențial Gloria 9, care este situat aici. Vă informez că acest complex rezidențial va avea șase etaje, circa 200 de apartamente, spații comerciale și birouri, în condițiile în care strada Vasile Bumbac și Aleea Nucului și Aleea  Slt. Alexandru Ienceanu au circa cinci metri lățime din care un sens este deja ocupat de mașini parcate. Zona este extrem de aglomerată și fără a fi funcțional Palatul Administrativ”, a spus Petrescu.

El a arătat că se propune ca accesul să se facă din aleea Alexandru Ienceanu, deci pe o alee, iar ieșirea pe Aleea Nucului.

„Făcând un calcul în zonă vor avea acces circa 300 de autoturisme. S-a pus problema că vor construi parcare subterană, iar parcare supraterană nu este unde, pentru 300 de autoturisme. Unii dintre noi am fost și în alte țări și am văzut parcări din acestea mari și știm ce înseamnă și știm cât durează timpul de afluire și de defluire. Dacă unui autoturism i-ar lua două minute să intre în parcarea subterană, imaginați-vă cât timp va dura pentru 300 doar ca să ai acces acolo”, a spus consilierul județean PSD.

El a mai arătat că Palatul Administrativ este clădire de patrimoniu, iar între fundația clădirii care urmează să fie construită și gardul care limitează proprietatea sunt doar doi metri, iar între gardul care delimitează proprietatea și cele două blocuri din vecinătate sunt doar maximum 10 metri.

„Blocurile au patru etaje, cu un bloc de șase etaje pus aici, cu practicarea acelei căi de acces între cele două blocuri. În momentul de față, cei care venim în această zonă, avem cele două sensuri giratorii și sunt mulți care blochează intersecția și îți ia nu știu cât timp acum ca să ieși fără să fie acest ansamblu rezidențial. Înțeleg că trebuie să se mai construiască în Suceava, dar trebuie avute în vedere și aceste aspecte cu ce deranj se face pentru vecini și cu accesul în zonă”, a mai spus Petrescu.

Consilierul județean a arătat că CJ Suceava ar trebui să ia poziție față de această situație și să nu fie indiferent la ceea ce se întâmplă.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că investiția este în proximitatea Palatului Administrativ care are un rol important.

„Rog Comisia de Urbanism să aveți o întâlnire cu arhitectul șef și după aceea să începeți discuțiile cu cei care se ocupă de avizări din Primăria Suceava și celelalte autorități. Nu vrem să obstrucționăm pe nimeni, dar trebuie să fim foarte atenți”, a spus Flutur.

El a arătat că dacă se dau niște avize se calculează traficul, accesul mașinilor de salvare, de pompieri, situațiile critice, situațiile de vârf, de aglomerație, dar nu în ultimul rând trebuie avut în vedere confortul populației care este aici.

„Din păcate, legislația în ceea ce privește atribuțiile arhitectului-șef al județului sunt foarte limitate. Au fost cândva mai puternice, dar acum, folosindu-se de autonomia locală a primăriilor, este foarte greu să intervii. Poate că întrebările puse de noi vor da de gândit la ce avize vor ieși și cum să iasă această construcție”, a arătat președintele CJ Suceava.

Flutur a spus că și CJ Suceava este unul dintre vecinii acestei construcții și nu poate rămâne indiferent.


Intră acum și în grupul de