Un barbat din Suceava a fost retinut pentru trafic de persoane


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 30 de ani din Suceava a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru trafic de persoane, se arată într-un comunicat al BCCO Suceava. Conform sursei citate, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub îndrumarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au stabilit că în perioada 2008 – 2011, Florin R. a racolat, cazat şi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, mai multe tinere.

Anchetatorii precizează că acesta, în perioada octombrie – decembrie 2010, a cazat la el acasă o tânără, profitând de starea specială în care se găsea, de situaţia financiară precară şi prin promisiunea că se va căsători cu ea, a exploatat-o sexual prin ameninţare şi acte de violenţă la practicarea prostituţiei în folosul său.

Ulterior, până în luna aprilie 2011, Florin R. a mutat victima într-o garsonieră situată în cartierul sucevean Burdujeni, închiriată de el, timp în care a agresat-o fizic de mai multe ori, obligând-o să întreţină relaţii sexuale cu diverşi bărbaţii racolaţi, în schimbul cărora încasa direct sume de bani cuprinse între 200 lei şi 300 de euro.

O parte din clienţi erau găsiţi de Silviu B., de 42 de ani, din municipiul Suceava, cercetat în stare de arest pentru acelaşi gen de fapte, care încasa sume de bani cuprinse între 300 – 450 lei, din care îi reveneau 150 lei/oră.

Din luna octombrie 2010 până în luna aprilie 2011, tânăra a fost exploatată sexual de Florin R. sau Silviu B., fiind obligată să se prostitueze în diferite unităţi de cazare în comun din municipiul Suceava sau localităţile limitrofe, pentru care cei doi au perceput sume cuprinse între 200-450 lei pe oră sau 300 de euro pe noapte.

Poliţiştii B.C.C.O. Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava cu sprijinul luptătorilor S.I.R. ai I.P.J. Suceava, au organizat, vineri, o acţiune, pe timpul căreia au efectuat două percheziţii domiciliare şi au pus în executare un mandat de aducere.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea lui Florin R. pentru 24 de ore.


Intră acum și în grupul de