VIDEO// Primul zbor în Schengen la Aeroportul Suceava: Emoții, stegulețe,  dar și protest față de conducerea Consiliului Județean


Intră acum și în grupul de

Duminică, 31 martie 2024, aeroportul din Suceava a fost martorul unei schimbări semnificative în peisajul călătoriilor aeriene. Odată cu sosirea cursei Wizz Air din Milano, primii suceveni au devenit beneficiarii intrării României în Spațiul Schengen aerian.

La aterizare călătorii au fost întâmpinați cu stegulețe care marcau acest moment istoric. În mijlocul emoțiilor și satisfacției, ei și-au exprimat bucuria că nu au mai fost nevoiți să stea la cozi interminabile la Poliția de Frontieră, iar procesul de intrare în țară a fost rapid și ușor.

Printre pasagerii încântați, o femeie a glumit că va avea grijă de stegulețul primit ca pe o icoană.

Cu toate acestea, nu toți s-au oprit la aceste momente de entuziasm. Unii dintre pasagerii care au ajuns în Schengen au exprimat dorința ca România să intre complet în acest spațiu, inclusiv cu frontierele terestre. Ei văd acest pas ca pe unul necesar pentru o mai mare libertate de mișcare și o mai bună integrare europeană.

În ciuda atmosferei festive, în zona aeroportului Suceava, un grup de protestatari și-a făcut simțită prezența, exprimându-și nemulțumirea față de activitatea președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Cu mesaje precum „Schengen pentru toți, Flutur pentru el”, „Bun venit în Schengen! Cel mai slab dezvoltat aeroport din țară”,  „Mândru că sunt în Schengen, dar mi-e rușine cu Flutur” sau „16 ani cu Flutur, cei mai mulți români plecați din țară”, acești protestatari și-au adus în prim-planul atenției nemulțumirile legate de administrația locală.


Intră acum și în grupul de