Un bărbat a deshumat un mort îngropat în cimitirul nou din Corocăiești după ce l-a visat pe defunct și a crezut că i-a transmis un semn de viață din sicriu


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Stroiești este cercetat penal și urmează să fie consultat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava după ce marți dimineața a deshumat un mort din cimitir după ce noaptea l-a visat și a crezut că aceasta i-a trimis un semn de viață din sicriu.

Polițiștii SPR 2 Ipotești au fost sesizați, marți dimineața, la ora 09:36, de preotul paroh al Bisericii cu hramul ”Sfânta Treime” Corocăiești care a semnalat că un mormânt situat în cimitirul nou a fost profanat.

Preotul paroh, ce deține în administrare cimitirul Sf. Apostol Tomam a fost anunțat marți dimineața în jurul orelor 09:00, preotul paroh a fost anunțat de către familia unui defunct mormântul acestuia a fost profanat.

        Deplasându-se la fața locului, preotul a observat că cele spuse de membrii familiei se confirmă, respectiv mormântul este săpat, pământul înlăturat iar capacul sicriului este deschis, motiv pentru care a sesizat organele de poliție prin 112.

 La fața locului se aflau preotul, membrii familiei defunctului precum și autorul comiterii faptei, respectiv un bărbat de 45 de ani din localitatea Stroiești.

Bărbatul și-a motivat acțiunea prin faptul că este simpatizant al mișcării ortodoxe ”Oastea Domnului”, a fost prezent la înmormântarea din data de 28.03.2024, iar în noaptea de luni spre marți l-a visat pe ”fratele” Viorel și a crezut că acesta i-a transmis un semn de viață din sicriu motiv pentru care a mers și a săpat mormântul și a deschis sicriul.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru profanare de cadavre sau morminte, iar bărbat va fi prezentat la UPU Suceava în vederea internării la Secția de Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava.     


Intră acum și în grupul de