Tânăr din Rădăuți care ar fi fost tâlhărit, reținut în arest după ce și-a schimbat declarațiile


Intră acum și în grupul de

Tânărul de 18 ani din Rădăuți care a reclamat în 22 martie că a fost victima unei tâlhării, a fost reținut, luni, de polițiști și introdus în arest după ce și-a schimbat declarațiile inițiale.

Astfel, polițiștii rădăuțeni au continuat cercetările privind sesizarea unui tânăr de 18 ani din Rădăuți care a reclamat în seara de 22 martie prin 112 că a fost agresat în parcul central și i-au fost furate două perechi de pantaloni Nike pe care îi avea de vânzare.

În cursul zilei de luni tânărul de 18 ani a solicitat să fie reaudiat și a relatat aspecte nereale pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a unuia dintre cei doi agresori.

Astfel, polițiștii din cadrul BIC Rădăuți s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „favorizarea făptuitorului”, și în dosar s-a dipsus extinderea urmăririi penale în față de tânărul de 18 ani.

El este acuzat că în calitate de persoană vătămată, în dosarul penal având ca obiect infracțiunea de ”tâlhărie calificată”, prin declarația dată în fața organelor de urmărire penală la data de 01.04.2024, în scopul îngreunării cercetărilor în această cauză penală și împiedicării tragerii la răspundere penală a inculpatului față de care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, a declarat că pentru bunurile sustrase, inculpatul i-a oferit suma de 120 de lei, în contradicție cu probatoriul administrat și declarațiile date anterior, asupra cărora a revenit.

După audiere, față de tânăr a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind dus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Suceava.


Intră acum și în grupul de